The document has moved here.


Apache Server at www.kynologie-jihlava.cz Port 80

Found

Adams Mohler Ghillino Architects - WallHouse in Seattle’s Queen Anne neighborhood PDF Print Email
Houses
Wednesday, 04 August 2010 07:06

b_Falck_entryAnother attractive residence from Seattle based Adams Mohler Ghillino Architects, Livability on a tight urban lot is enhanced through creative, efficient and flexible use of space. The shed-roofed upper floor of the main house rests above an open ground floor living space while a detached accessory structure serves as garage, office, playspace or guest quarters.

The full length of the site was designed as an alternating series of indoor and outdoor rooms with a continuous cedar clad wall visually connecting the spaces. The relationship between inside and out is blurred through the use of slide/fold doors that open the full width of the living space to the exterior at both ends. With the doors open, the living room becomes a porch to the street allowing the owners to interact with neighbors and passersby while the dining room extends to a private terrace and garden.

Last Updated on Wednesday, 04 August 2010 08:32
Read more...
 
Adams Mohler Ghillino Architects - Leschi Residence in Seattle, WA PDF Print Email
Houses
Monday, 04 January 2010 08:58

f_Leschi_twilight









This 3300 SF Seattle residence is built on an irregularly shaped, sloping site with an outstanding scenic view, overlooking Lake Washington with diagonal views of Mt. Baker to the northeast and Mt. Rainier to the southeast.


In addition to the typical program for a three bedroom house, the owner requested a semi-detached guest suite and studio as well as a tall, covered ‘veranda’ that would allow for protected outdoor living without blocking natural light from entering the house.

Read more...
 
Adams Mohler Ghillino Architects - View House PDF Print Email
Houses
Friday, 23 April 2010 08:25

Adams-Mohler-Ghillino-view-05The project renovates an existing house built in the 1950’s. The original house was well constructed, but, with 7’-6” ceilings and a stair segregating the main living spaces, it lacked spatial hierarchy and volume. In addition, the existing house failed to take advantage of its remarkable site, which offers spectacular views to the north and west across Puget Sound.

Last Updated on Friday, 23 April 2010 08:43
Read more...
 





© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.