Bates Masi+ Architects
Bates Masi + Architects - House in Montauk, New York PDF Print Email
Houses
Tuesday, 09 August 2011 07:30
Bates-Masi-Pryor-10The house occupies a hill in Montauk with a distant view of ocean. A site that the owners, a couple with two young boys, spent years to find.  It is the couple’s reprieve from their home in the city, to share the outdoor lifestyle with their family and to remember their teenage years together in Montauk.   The house design prompts the owners to interact with the surrounding environment, evoking experiences of camping.
Read more...
 
Bates Masi + Architects - Re-Cover House in Amagansett, New York PDF Print Email
Houses
Wednesday, 01 April 2009 04:37

This project testifies about the longevity of a good house design, and the enjoyment that it brings to its owners. Thirty-five years after the firm originally designed this vacation residence, its new owners sought to rejuvenate the house while preserving its spaces, seasoned tones, and texture.
BM_Recover_01.jpg

All Photographs courtesy of Chris Wesnofske

Last Updated on Wednesday, 01 April 2009 05:00
Read more...
 
Bates Masi + Architects - Treehouse PDF Print Email
Houses
Friday, 13 November 2009 07:52

Another neatly crafted little house from Bates Masi + Architects. This 2-level house, referred to by its' Owner as his "tree house", is situated in a dense grove of pines and hollies with a view of the bay from the second level.
Treehouse_01
The approach by a raised wooden walkway arrives at a walled deck and glass entrance. Two guest bedrooms, bath and guest deck are on the first floor with a steel stair leading to the living, dining, kitchen and Master Suite on the second floor.

Last Updated on Tuesday, 23 March 2010 08:19
Read more...
 
Bates Masi + Architects - Upcher House in East Hampton, NY PDF Print Email
Houses
Tuesday, 29 September 2009 06:32

BM_Upsher_01


The design of this 1200 sq. ft. residence for a Writer was a study in adaptability and re-use.



The client was looking to simplify her life and downsize from an earlier house, also done by Bates Masi + Architects.


The new house would be built just west of her existing house on the adjacent property. She voiced the desire for her new house to be functional, light, informal, simple and maintain a view of a large moss covered rock on the site.

Last Updated on Tuesday, 29 September 2009 06:49
Read more...
 
Bates Masi Architects - Northwest Peach Farm PDF Print Email
Houses
Wednesday, 20 April 2011 04:52

This residence is primarily used when the clients’ extended family comes from England for long visits. They come to relax and to reconnect with their family and with nature, away from city crowds and traffic, at a retreat they neither want nor need to leave for a month.
DuskThe design objective was to make every day of that month unique by providing a range of destinations within the site with diverse scales, functions, and views: from gathering in the expansive living room overlooking the fields of the former peach orchard to reading alone on a shaded bench between the library and the edge of the forest. Multiple paths and hallways connect each destination, further increasing variety. Finally, each detail and custom furnishing is designed to make mundane rituals into thoughtful events.

Last Updated on Wednesday, 20 April 2011 05:25
Read more...
 


Follow us on Twitter




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.