.sfondo_logo { background-position: left center; background-image: url(/forpsi-errors/images/bottom_fondo.gif); a:hover {

403 Forbidden

font-weight:bold; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background-position: left top; background-image: url(/forpsi-errors/images/fondo_testo.gif); .sfondo_laterale { It is either read-protected or not readable by the server. margin-bottom: 0px; } You don't have permission to access the requested object. line-height:20px; Forpsi.com color: #4161a1; Forpsi line-height: 15px; background-position: left top; text-decoration: none; background-image: url(/forpsi-errors/images/top_fondo.gif); .avvertenza { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background-color: #FEFEFE; } text-decoration: none; margin-top: 0px; a:visited {
 
body { height: 228px; } font-size: 12px;
 
February Blog Articles - Page 6 Print E-mail
Thursday, 31 January 2008 19:00

February 14th, 2008

Conscious Urbanism: Sister Neighborhoods
Brendan in Where
...There are no shortage of complaints about neighborhood associations and other community groups, the most common being that they tend to be insular, cliquey, out of touch, and outright anti-change. Another major complaint, which results directly from the aforementioned, is that these groups tend to be made up of only the higher end of the neighborhood's age range. Young people, we are reminded time and again, aren't active in their communities. They don't care enough to get involved, or they're too lazy, or they're something else that isn't the fault of the people doing the complaining....

l.a. times: bill krisel, modern’s everyman
Justin in materialicious
From the L.A. Times Home and Garden section: The design that so instantly enchanted them isn’t actually new at all. It’s a reproduction of a 1955 home by Krisel, updated by him to current codes and filled with 21st century technology. The open floor plan, the high beamed ceilings, the walls of glass and the clerestory windows that offer glimpses of sky and swaying palms are exactly as the architect envisioned 53 years ago.

Poor neighbourhoods more dangerous for pedestrians
Christopher DeWolf in Spacing Montreal
“Pauvres piétons” exclaimed the front page of La Presse today. Inside the paper, a series of articles look at pedestrian safety in the city, noting that the number of pedestrians injured each year continues to increase.One article makes the startling—though not surprising—revelation that low-income pedestrians are far more vulnerable to being injured by cars, the reason being that wealthier neighbourhoods are much likelier to restrict automobile traffic than poor ones.

Society of Publication Designers Announces Award Finalists
mediabistro.com: UnBeige
Yesterday, 5:25 PM
Approximately 7,000 entries, 125 categories, and 64 judges later, The Society of Publication Designers has just released the giant list of Medal Finalists from its 43rd Annual Design Competition, which includes awards for design, photography, and illustration excellence. The judging...

my all-time favorite houses by rural studio
Justin in materialicious
James Polk recently wrote a wonderful post on his blog the New American Village, entitled Sambo Mockbee’s ‘Shelter for the Soul’, and I was reminded to put up photos of my two favorite Rural Studio houses: the Harris Butterfly House (top) and the Bryant Haybale House. I’m always very moved when I see them. These two photos accompanied a great article Andrea Oppenheimer Dean wrote for LAND Views (Online Journal of landscape, Art & Design).

three houses by agraz arquitectos
Justin in materialicious
Casa Cubo (above) and Casas La Cima & N (below, after the jump), located in Jalisco, Mexico.

Critics Survey 'American Architecture Today'
mediabistro.com: UnBeige
We now leave the hostile shoes of the British Empire now and return to our own, though no less hostile, countryside. This week found the release of Architectural Record's "American Architecture Today" feature, which asked six critics, each in...

Sustainable transportation plans galore
Dylan Reid in Spacing Toronto • understanding the urban landscape
London, England has just unveiled a jaw-dropping new plan to greatly increase the amount of walking and cycling in the city. London plans to spend the equivalent of almost a billion dollars over the next decade on a series of massive cycling and walking initiatives throughout the greater London area. The schemes include a huge bikes-for-hire system in the city centre, designated cycle commuter routes, bike zones with cycle priority streets in shopping and school areas, and a massive new wayfinding system for pedestrians. I particularly like the way cycling is seen as becoming a “fully-funded part of the public transport network” — that is, something that is worth significant ongoing funding as part of a coherent transportation strategy. The stated goal is to have one in ten Londoners make a round trip by bike every day.

Hof | a new Country Residence by Studio Granda Architects
Mohammad Fahmi Tri Wahyudi,ST in Best House Design
Description : Located in the Skakafjördur fjord, Iceland. This New Country Residence that was designed by Studio Granda Architects was designed and built on 2000-2004. The house located less than 100km from the Arctic Circle. The spectacle of the location, its remoteness and special program fuelled a unique rapport between the client, contractor and architect resulting in a building that is in every respect a direct consequence of that collaboration. ...

Wigglesworth’s Rusty Boxes
architecture.MNP
“We tell people we used to operate out of a couple of rusty boxes, but that now we have a new building, we operate out of a couple of rusty boxes.”
Designed by Sarah Wigglesworth Architects, the new Cremorne Riverside Center has been built to replace an existing boating facility that was formerly housed in two shipping containers [and which used an old ‘rubbish hopper’ as a rowing tank]. Located on what is described as the ‘decaying northern embankment of the Thames’, the Riverside Center now consists of two corten steel boxes - one to house the offices and the boats [which were previously stored outside], and one for the changing rooms. The two volumes are connected by a platform constructed of a metal mesh, built on the same level as the top of the river’s retaining wall - allowing direct access [via ramp, as seen below] to the floating pontoon from which the boats are launched.



Last Updated on Wednesday, 18 June 2008 01:48
 
© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.