BOB361
BOB361 - P.NT2 Renovation Towards A Habitat-Work Environment in Brussel PDF Print Email
Mixed Use
Tuesday, 13 April 2010 06:25

BOB361_renovation_06BOB361 transformed a former goldsmithery into a pleasant  living/working environment. Partial demolition helped in providing a larger permeability and plenty of light and ventilation  that is needed by the internal spaces to become suitable for in their new role. The linear organization distributes the spaces along a gradual progression that takes the visitor from the public areas to semipublic courtyards, and finally the more private lofts and gardens.

Read more...
 
BOB361 - VDAB Kantoor Office Building in St-Niklaas, Belgium PDF Print Email
Offices
Friday, 13 November 2009 09:14

The architects describe their project as a Symbioses of an office building and a landscape garden
bob361_01
Considering the urban anchoring of the site, the angles of this building block are the regulating elements. The VDAB-project anchors itself with the existing context on the corner of the Noordlaan-Drie Koningenstraat, which is in direct relation with various public functions (post, ministry of finances), located near the main road. It is an intuitive meeting point located on a wide footpath. The second angle is the location for a possible extension and is at present, included in the project’s garden.

Last Updated on Friday, 13 November 2009 10:52
Read more...
 





© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.