The document has moved here.


Apache Server at www.kynologie-jihlava.cz Port 80

Found

Farrow Partnership - Peel Regional Cancer Centre, Credit Valley Hospital in Mississauga, Ontario PDF Print Email
Health Care Facilities
Wednesday, 30 December 2009 05:47

Farrow_CVH_01
The original program for Ontario’s Credit Valley Hospital, Cancer Care Centre had set the bar quite high for the project, as it was intended "to be the finest hospital in Canada in the hearts and minds of the people we serve." According to the Architects, transforming these words into reality required a deeply thoughtful response to the “individual's physical, emotional and spiritual needs.”

CVH’s goal was to reimagine what a hospital should be: an extraordinary place whose look and feel matched their vision. The resulting design (conceived as a clearing in the forest) conveys in every respect the message that “you are in good hands.” Sheltering tree-shaped forms combine with natural materials and daylight to give a spiritual dimension to the space. The centre is also the Ontario’s first fully integrated cancer care facility combining ambulatory clinics and cancer treatment.

Last Updated on Wednesday, 30 December 2009 08:26
Read more...
 
Farrow Partnership - Thunder Bay Regional Health Sciences Centre PDF Print Email
Health Care Facilities
Tuesday, 02 March 2010 08:35

Farrow_Tbay_01Challenging accepted norms in health care design, this new greenfield facility responds to the highly emotional reality of what really happens in a hospital. TBRHSC affirms a growing belief in the value of designing for the body, the mind and also the spirit.

The most prominent feature is the means through which the hospital draws on its context and makes tangible references to the natural surroundings. It is the first hospital in Canada to gain approval for the use of wood as a primary structural element.

The dramatic three-storey interior space flooded with natural light serves to acknowledge the spiritual dimension of human life. The welcoming glass concourse intentionally curves to follow the path of the sun and functions as a central circulation and gathering space with a lively café. Conceived as a path through a forest, the timber structure is also rooted in the history and culture of the area.

Last Updated on Tuesday, 04 May 2010 11:31
Read more...
 





© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.