} font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; } background-position: left center;
} margin-top: 0px; background-color: #FEFEFE; .bottom_fondo {   background-repeat: repeat-x; background-position: left top; It is either read-protected or not readable by the server. background-color: #FFFFFF; a:visited { a:link { --> } background-repeat: no-repeat; background-repeat: repeat-x; Forpsi } line-height: 13px; .txt { height: 228px; width: 275px; } Forpsi.com font-size: 12px; margin-bottom: 0px; .top_fondo { }
color: #FF0000;
font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
Featured Architecture Projects
Can a Warehouse Become a lake? Let's see! Print E-mail
Friday, 16 April 2010 08:11


Who said that warehouse construction has to be ugly. Is this building type condemned to the cookie-cutter box of the pre-engineered structures and always stripped to the bare necessities of its functions. It is certainly not the case for this project in Münster, Germany that went beyond the conventional standards; adding new features that help in humanizing the machine.
BOLLES-WILSON-02Markus Hauschild © BOLLES+WILSON

This is the third BOLLES+WILSON building for the German-wide furniture chain RS+Yellow, an extension of the home-base storage and distribution centre by 7,000 m2. The new rectangular building volume stands adjacent to the original 1992 corrugated aluminium warehouse.

Read more...
 
Standard Designs New Flagship Retail Store for Revolve Clothing Print E-mail
Thursday, 15 April 2010 10:30

Standard_Revolve_01Standard, a Los Angeles-based multidisciplinary architecture and design practice, has completed this retail project, the flagship store for online couture retailer REVOLVE Clothing (REVOLVE).

The new storefront, which is REVOLVE’s first-ever brick-and-mortar retail space, is conceived as a high-fashion gallery that also serves as a flexible space and a destination for art, fashion and creative events.

“For REVOLVE’s retail debut, our design needed to fulfill our clients requirements both from functional and a symbolic standpoint,” said Silvia Kuhle, Standard Partner. “As a young company making a significant jump to the next phase of its development, REVOLVE needed a space that would comfortably showcase their constantly changing selection of couture brands while also embodying their rise from virtual world retailer to real world fashion destination.”

All photographs by Benny Chan

Last Updated on Friday, 12 November 2010 16:00
Read more...
 
BOB361 - P.NT2 Renovation Towards A Habitat-Work Environment in Brussel Print E-mail
Tuesday, 13 April 2010 06:25

BOB361_renovation_06BOB361 transformed a former goldsmithery into a pleasant  living/working environment. Partial demolition helped in providing a larger permeability and plenty of light and ventilation  that is needed by the internal spaces to become suitable for in their new role. The linear organization distributes the spaces along a gradual progression that takes the visitor from the public areas to semipublic courtyards, and finally the more private lofts and gardens.

Read more...
 
Bruns Architecture - Bluff House in Baraboo, Wisconsin Print E-mail
Monday, 12 April 2010 06:36

Bruns_Architecture_bluff_01
Designed to provide the owners with a quiet retreat amidst the forested Wisconsin landscape, Bluff House rises from the gently sloping terrain of its wooded site along the crown of a 30-mile long bluff range. A former logging road carves through the rhythmic woodland providing access to the house. As the home’s intersecting volumes slowly emerge from the dense forest, visitors are welcomed by the legibility of simple, diagrammatic geometry and the rustic warmth of natural materials.

Last Updated on Monday, 12 April 2010 07:57
Read more...
 
Brière, Gilbert + associés -The Montarville - Boucher De la Bruère Public Library Print E-mail
Friday, 09 April 2010 07:30

Briere_Gilbert_boucherville_015
This Public Library is located in  downtown Boucherville, a town of 40,000, located in the vicinity of Montreal. Built more than 25 years ago, the municipal library needed to expand and reconfigure its existing facilities, to pursue its mission and provide services in accordance with new and emerging social, cultural and technological trends.

The project, therefore consists of a three-storey expansion (1,470 square metres) along with an indoor renovation and refitting of the existing structure (1,700 square metres). It includes an atrium, a new entrance hall, a new library promenade, a new loans counter and a complete reorganization of all the library stacks.

After an initial assessment of the library’s current context, it was the idea for a visceral connection with the wooded area in an adjoining Park that ignited the project's initial concept. In contrast to the existing building, whose introverted geometry neglected both the social and natural aspects of its surroundings, the architects adopted an open, barrier-free design intended to convey the very essence of the new centre whose essential mission is about discovery and openness to knowledge and to the world.

Photographs by Christian Perreault

Last Updated on Friday, 09 April 2010 08:10
Read more...
 
Rockefeller Partners - Modern California Craftsman Residence in Mandeville Canyon, Los Angeles Print E-mail
Thursday, 08 April 2010 09:54


Rockefeller_Dayton_05

All photographs by Eric Staudenmaier

While developing the design of this house, Rockefeller Partners worked very closely with their clients, a couple that had switched eight houses in ten years, moving where it was convenient for work, but never finding the perfect location to create a real home. They now had two small children and needed a property where they could work, play and grow as a family. When they found a 3.14-acre lot in Mandeville Canyon with over 200 mature trees and expansive views of the city and ocean beyond, they knew they had found the ideal environment.

Last Updated on Friday, 09 April 2010 15:48
Read more...
 
KlingStubbins - Abu Dhabi Ecological Park Print E-mail
Wednesday, 07 April 2010 08:03

Kling-Eco-Park-10The Abu Dhabi Eco Park master plan represents the framework for a new urban community, and a roadmap for how this land will be transformed into a model of sustainable living. The sustainability plan, closely modeled on the One Planet Living guiding principles, lays out the vision, strategies, and actions necessary to create an environmentally, socially, and economically sustainable development for the enjoyment of residents, visitors, and neighboring communities.

Read more...
 
Gwathmey Siegel - Bryant University Interfaith Center in Smithfield, RI Print E-mail
Monday, 05 April 2010 06:20


Gwathmey_Siegel_Bryant_01Gwathmey Siegel’s latest addition to Bryant University’s campus is an 11,000 sf interfaith center, located on a prominent site, which will provide a place of worship, reflection and gathering for the institution and its visitors.

Last Updated on Monday, 05 April 2010 06:39
Read more...
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 21 of 69




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.