font-weight: normal; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background-repeat: repeat-x; } margin-right: 0px; background-image: url(/forpsi-errors/images/bottom_fondo.gif); a:hover { background-position: left top; .top_fondo { background-color: #FEFEFE; text-decoration: none; background-color: #FFFFFF; } .sfondo_laterale { background-repeat: repeat-x; line-height: 15px;   .sfondo_logo { This domain runs on FORPSI servers background-repeat: repeat-x; font-weight: bold; color:black; background-position: left top; The requested URL was not found on this server. color: #4161a1;
line-height: 13px; font-size: 12px; spelling and try again. a:visited {
color: #000000; background-image: url(/forpsi-errors/images/top_fondo.gif); margin-bottom: 0px; } } padding-top:10px; } margin-top: 0px; background-position: left top; line-height:20px; } .txt { color: #4161a1; font-weight:bold; If you entered the URL manually please check your
Featured Architecture Projects
 
BGP arquitectura - Habita Hotel in Mexico City Print E-mail
Saturday, 06 September 2008 19:00

Habita_02.jpg On a commercial street lined with high-end retail stores and office buildings, BGP arquitectura was commissioned to convert a five-story 1950’s apartment building into a mixed-use project composed of thirty-six rooms with boutiques and a hotel.

In order to convert the existing structure to suit the current requirements of the hotel, a series of very precise and careful interventions were required. The old structure gains an entirely new identity with a new wrapper consisting of a frosted glass box of rectangular glass panels floating several feet from the original facade. Sandwiched between the new and old facades are the original balconies and newly implemented corridors.

 

Last Updated on Thursday, 18 February 2010 13:10
Read more...
 
Alberto Campo Baeza - Casa De Blas in Sevilla la Nueva, Madrid Print E-mail
Friday, 05 September 2008 02:18

Located on the top of a hill, southwest of Madrid, with splendid views to the mountains in the north, the design of this residence is essentially a derivative of its site and its surroundings.
03.jpg
The architect needed a platform as a base to settle his project. A large concrete box was built as a podium on which a transparent glass box was placed, delicately covered with a light and simple structure of white-painted steel.

Last Updated on Friday, 20 November 2009 22:09
Read more...
 
KSV Krüger Schubeth Vandreike - Museum of Modern and Contemporary Art in Bolzano Print E-mail
Thursday, 04 September 2008 02:06

KSV_Museion_Bozen_01.jpg





The autonomous province of Bolzano in Alto Adige, sought to join the ranks of international museum metropolises through a striking building. Consequently, early 2001 the province organized an international competition for a Museum of Modern and Contemporary Art.



KSV Krüger Schubeth Vandreike asserted itself over 284 other offices to win first prize. The architects proposed a museum building of striking simplicity, which embedded in heterogeneous surroundings claims its own highly individual identity. In 2005, the office was commissioned by the autonomous province of Bolzano Alto Adige.

 

Last Updated on Friday, 20 November 2009 19:23
Read more...
 
Guilherme Machado Vaz - Centipede in the Garden (Tea House) Print E-mail
Friday, 29 August 2008 02:30

The Centipede is a Tea House in the Basílio Teles Garden, located in Matosinhos, the city where Álvaro Siza was born, in the North of Portugal. The garden stands in front of the beautiful City Hall building, designed by Arch. Alcino Soutinho in the late 80’s. This, once, romantic garden of the ninetieth century is now the sum of continuous interventions with poor architectonic quality and obsolete urban equipment.
Esplanada_05.jpg

 All Photographs by Leonardo Finotti

When approaching the project, the first thing that came to mind was to recover the original garden design and demolish all the equipment that had been built in the last decades. That proposal was not approved by the city administration and the intention they had of making a building in the garden persisted. 

Last Updated on Friday, 29 August 2008 02:48
Read more...
 
Busby Perkins+Will - The Brentwood Station Print E-mail
Thursday, 28 August 2008 03:41

brentwood_fromabove.jpg







The Millennium Line's flagship location boasts a high-tech aesthetic with user friendly warmth.




Located in Vancouver BC, Canada, Brentwood Town Centre is one of 11 stations on the Millennium Line, the latest extension to Vancouver’s rapid transit system known as SkyTrain. The station has a uniquely prominent location; set 9 metres above the median of Lougheed Highway, its striking double-curved form hovers above the mezzanine level landbridge that crosses the highway and connects the station to the adjacent Lougheed Mall.

All photographs are courtesy of Nic Lehoux

Last Updated on Friday, 20 November 2009 16:23
Read more...
 
Rios Clementi Hale Studios - Woodbury University new studio building Print E-mail
Tuesday, 26 August 2008 11:20

Woodbury University’s new studio building, designed by Los Angeles-based Rios Clementi Hale Studios, completes the school’s architecture facilities.  Adding a publicly prominent new structure to the Burbank campus, the architects created a two-story building that comprises studio and critique space for approximately 200 students, as well as all-school exhibition space.
rch_woodbury_bonner_02.jpg
“We wanted to make a space the students could learn from,” says Jennifer Charles, project architect for Rios Clementi Hale Studios.

As an anchor for Woodbury’s architecture program, the studio building complements the existing five separate one-story buildings on the southeast corner of the 22-acre campus.  Rios Clementi Hale Studios designed the space with an open, flexible floor plan to accommodate future changes in the architecture school, teaching philosophies, or administrative needs.

Last Updated on Wednesday, 25 November 2009 16:02
Read more...
 
Rafael Viñoly Architects - expansion of the Brooklyn Children - Museum Print E-mail
Tuesday, 26 August 2008 02:58

Children_Museum_8.jpg


Rafael Viñoly Architects' expansion of the Brooklyn Children's Museum, located at the intersection of Brooklyn Avenue and St. Marks Avenue in Crown Heights, has reached substantial completion. It is slated to be New York City's first LEED Silver museum.



The museum was founded in 1899 and expanded on its current site in 1977. In 1999, it began to seek ways to increase capacity and to  create a new public presence for the twenty-first century. Rafael Viñoly Architects has achieved this by creating a distinctive L-shaped, two-story structure that differs from its context in color as well as physical form, yet remains welcoming and deferential to the  museum's existing built fabric. The plan doubles the museum's space to 102,000 square feet and is expected to expand its annual visitor capacity from 250,000 to 400,000.

 

© All photographs are courtesy of
Chuck Choi

Last Updated on Friday, 20 November 2009 15:36
Read more...
 
Erick van Egeraat - Grave City Hall Print E-mail
Monday, 25 August 2008 11:19

eeagrave02.jpg




Designed by Erick van Egeraat, the new building for the City Hall of Grave in the Netherland, was officially opened this summer. The municipality shares the building with housing corporation Maasland and the regional historic archive of the Province of North Brabant, BHIC.


Seen from a distance, the building presents itself as a singular ensemble. Up close, however, specific identities of the users become apparent. The three parties present themselves to the public in the main entrance hall, an open environment on the ground floor, thereby stimulating interaction among the tenants and between tenants and visitors.

 

 

 

Last Updated on Tuesday, 18 November 2008 01:38
Read more...
 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Next > End >>

Page 57 of 69




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.