VMDO Architects PC - The Center for Jefferson Fellows at The University of Virginia in Charlottesville, Virginia Print
Wednesday, 08 June 2011 06:50

Jefferson-Fellows-Site-Aerial_Prakash-PatelPhotograph: Prakash Patel
Through its rich interplay of spaces, the Center is designed to facilitate conversation, study, research and learning -- vital components of an intellectual community.

Jefferson-Fellows-Courtyard_Prakash-PatelPhotograph: Prakash PatelJefferson-Fellows-Reading-Room_Prakash-PatelPhotograph: Prakash PatelIt is meant to act as a source of inspiration, a place of interaction, and a locus for the exchange of ideas. Abundant windows and clerestory glazing daylight all of the building’s spaces as well as offer transparency to the courtyard and the additional wings so that Fellows are aware of their colleagues and can engage them in conversation or gain momentum for their own scholarship.
Jefferson-Fellows-Foundation-Hall_Prakash-PatelPhotograph: Prakash PatelThis article is part of our coverage of the 2011 CAE Educational Facility Design Award

Related Articles:

Last Updated on Wednesday, 08 June 2011 08:08