Felderman Keatinge + Associates - iCrete Headquartes in Los Angeles Print
Thursday, 21 July 2011 08:04

Related ProjectOffices for Prodigy MSN in Santa Fe México by SpaceOffices for Prodigy MSN in Santa Fe México by Space
Prodigy MSN was looking for new spaces for its corporate offices, not only with the idea of changing spaces, but also to create a new laboral culture that in first place be aware with the environment a...
Read More >>
vbtg_ICreteLA4aThe new corporate headquarters of a young L.A. based company iCrete, recently designed by Felderman Keatinge + Associates. The client desired an open and minimalist space; an environment that would foster innovative thinking and encourage interaction among employees. To this purpose, the designers created a non-traditional space that expresses the nature of iCrete’s concrete product. 
Recently Posted

C.F. Møller Infuses New life in One of Denmark’s oldest schoolC.F. Møller Infuses New life in One of Denmark’s oldest...
The listed Sølvgade School built in 1847, close to King...
Bates Masi + Architects - House in Montauk, New YorkBates Masi + Architects - House in Montauk, New York
The house occupies a hill in Montauk with a distant...
Denton Corker Marshall  - Melbourne Museum Denton Corker Marshall - Melbourne Museum
The building is one of Melbourne’s recent landmarks, completed over...
3XN’s Museum of Liverpool3XN’s Museum of Liverpool
The new Museum of Liverpool that has just opened on...



vbtg_ICreteLA53_1iCrete-Plan-with-LegendFloor PlanFelderman Keatinge wanted to combine the showroom with the working office. Designed not only to promote interaction among employees, the space also invites the visitor into the heart, or “hub”, of the open-space. In place of a reception desk and waiting area, a long work surface provides layout space for the company’s products, while also serving a second purpose as a conference table.
vbtg_ICreteLA22
vbtg_ICreteLA53_1The smooth white ceiling is punctured over several key areas revealing the mechanical systems above; the designers intending to create a careful balance of yin and yang. We liked this particular design feature that reveals this commonly ignored ‘subspace’ that plays an essential role in the functioning of the visible area.

Related Articles:

Last Updated on Thursday, 21 July 2011 08:19