Gresham Smith & Partners - Seoul National University Hospital Medical Mall, Seoul, Korea Print
Thursday, 30 September 2010 13:36

Winner of AIA's National Healthcare Design Award in the category dedicated to the unbuilt projects.

Seoul-National-University-Hospital-03

The 56,000 square meters project includes three floors of out-patient clinics, retail and support spaces as well as three floors of parking garage space. Interior functions are arranged in layers with public circulation and waiting on the inside of the arc and transaction, clinic spaces and offices layered to the outside.

Seoul-National-University-Hospital-04

Seoul-National-University-Hospital-08The layered approach allows flexibility in assigning space to various clinics as needed. The relationship between flexible clinics, public circulation and an open visitor waiting area allows patient volumes to ebb and flow with the clinic schedules.
Seoul-National-University-Hospital-05Seoul-National-University-Hospital-06Each level is expandable around the organizational arc in a horizontal manner. This means growth can be accommodated without compromising the functional and way-finding concepts – as the building grows, it will continue to work as it does on opening day thereby retaining its flexibility and clarity. This project transforms the current on-site pavement and creates a park-like setting for patients and visitors in the midst of this bustling city of over 10 million people.
Seoul-National-University-Hospital-07

Plans



All images are courtesy of the AIA


Related Articles:

Last Updated on Friday, 12 November 2010 16:21