Found

Apache Server at www.kynologie-jihlava.cz Port 80
302 Found

The document has moved here.


Houses
24H > architecture - Dragspelhuset, Lake Ovre Gla in Sweden; the 'Accordion House' Print E-mail
Monday, 09 March 2009 02:26

24h_Dragspelhuset_02a.jpg




This extension to an original cabin from the 1800’s is located on the shore of the lake Övre Gla in the nature reserve Glaskogen in Sweden. According to Swedish building regulations an extension is not allowed to exceed a maximum floor area.

A second priority for the building regulations is its proximity to the border of the estate. The building should stay 4 meters clear of the site boundary. In this case the extraordinary location is along a stream, which forms part of the site boundary.


Last Updated on Saturday, 21 November 2009 06:36
Read more...
 
Michael P. Johnson Design Studios - Bradley Residence in Scottsdale, Arizona Print E-mail
Wednesday, 04 March 2009 04:07

MPJ_Bradley_01.jpg  








The home gently rests on a knoll in a neighborhood located in Scottsdale, Arizona.  The east and west ends are supported by steel columns, making the structure appear as if it is hovering above the desert floor.



The entry to the home is a promenade enclosed by the walls of the 4 car garage to the north, and the walls of the residence to the south.  This feature directs the home owner or visitor to the main entry door.  The axis of the cantilevered overhang above the entry continues to the opposite end of the house, above the south patio and deck.

Photographs by Bill Timmerman


Last Updated on Thursday, 05 March 2009 05:46
Read more...
 
Arquitectura X - Casa 3 in Quito, Ecuador Print E-mail
Tuesday, 24 February 2009 03:17

ARX_CASA3_01.jpg  












Located on a valley to the east of Quito, within an area that enjoys a temperate climate all year round. It is quite a privileged setting due to the proximity of the local mountain ranges.


Unfortunately, the surrounding built context consists mainly of colonial style houses with a total disregard for the local topography, landscape or climate.


The site is relatively small, enclosed by three roads, with mandatory 5 m (15 ft) setback, a strong negative gradient and an unavoidable location due to road levels and accessibility to the garages.

Last Updated on Tuesday, 24 February 2009 04:06
Read more...
 
Alison Brooks Architects - The Salt House Print E-mail
Tuesday, 17 February 2009 02:06

ABA_Salt_House_01.jpg












The Salt House is a rare example of a contemporary UK sea-side house.  Described by The Guardian’s Architecture critic Jonathan Glancey as “one of the best new houses in Britain today”, the building has been hailed as a prototype for flood-proof residential construction and reinvents the Modernist tradition of the 'experimental' beach house.


In 2006 the project won the Grand Designs Award for the Best New Build House of the Year and in 2008 was awarded the 2007 RIBA Manser Medal.

Last Updated on Saturday, 21 November 2009 07:21
Read more...
 
Morrison Seifert Murphy - Berkshire Residence in Dallas, Texas Print E-mail
Tuesday, 10 February 2009 02:29

Berkshire _002.jpg  









This site is in a traditional single-family neighborhood with large mature trees in front and a busy thoroughfare in the rear. These opportunities and limitations became the genesis of the design of the house.



The plan of the house is a U-shape that turns its back toward the noisy thoroughfare and opens to a courtyard that is shaded by the existing canopy of trees. The mass of the house shields and protects the courtyard from traffic noise beyond. The courtyard is the soul of the house with most of the rooms on the ground level opening directly onto it.


Last Updated on Tuesday, 10 February 2009 03:12
Read more...
 
XTEN Architecture - Surfhouse Residence in Manhattan Beach, California Print E-mail
Wednesday, 21 January 2009 02:43

xten_surfhouse_02.jpg











The Surfhouse appears as an abstract block of ebonized cedar a few blocks from the Pacific Ocean in Hermosa Beach.


The site is very small. While typical lots in the area measure 120’ x 40’, the allowable building area for the Surfhouse measures just 33’ x 24’.

The architects approached the project by subtracting the larger program areas from a solid volumetric form that conformed to the zoning regulations and sought to maximize space, light, and views while also creating a sense of privacy and retreat for the young owners on a busy beachside street.

Last Updated on Monday, 07 December 2009 08:01
Read more...
 
MAD - Hongluo Clubhouse, North of Beijing Print E-mail
Wednesday, 14 January 2009 02:07

MAD_Hongluo_Clubhouse_06.jpg Economically and geographically, the rapid expansion of Beijing has had a profound effect on the city’s periphery, subjecting areas within one hour’s drive of the capital to furious residential development.

The undulating beauty of the landscape in these areas exists in marked contrast to the repetitive, planned efficiency of the suburbs rushing out to meet them. The challenge of this project was to create an architectural expression that could respond to this natural context.

Last Updated on Wednesday, 14 January 2009 04:21
Read more...
 
Jarmund/Vigsnæs Architects - Triangle House Print E-mail
Tuesday, 13 January 2009 00:27

jv_triangle_001.jpg




Located in the costal little town of Nesodden on the eastern side of Norway, the house is built on a site with views towards the sea between the branches of the surrounding pine-forest. The permitted aerial building lines define the plan and even the heights of the roofline.


While the exterior views are singularly framed by the window openings, closely related to individual spaces, the interior is treated in a more fluent way with overlapping sequences of space and light in section and plan. This duality of focal and flow is the theme of the building.





Photography: Ivan Brodey

Last Updated on Saturday, 21 November 2009 18:04
Read more...
 
Morrison Seifert Murphy - Vanguard Way in Dallas Print E-mail
Thursday, 11 December 2008 02:33

V07.jpg















This was the first house completed in new Dallas neighborhood devoted entirely to Modernism. As our clients were the first they were able to select a premier albeit irregularly-shaped site that overlooks a public park and waterway.

Guests enter from the street under a covered porch that leads to a double- height entry that is illuminated from above. The space compresses just before entering the next double-height volume of the living room. This space is adjoined by the dining space and kitchen.

Last Updated on Thursday, 11 December 2008 02:57
Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 15 of 20




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.