Houses
Rockefeller Partners - Thue Residence Manhattan Beach, CA Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010 12:28

Rockefeller-Thue-02


Rockefeller Partners created this modern beach 4,500 Square feet house on the Strand in Manhattan Beach.

This particular client has never lived more than a few blocks away from the beach. His love of Balinese architecture challenged Rockefeller Partners to create a modern, Californian interpretation.


The three-story home places the public spaces on the highest floor, affording them the best views.

Private spaces are placed on the middle floor, and the Ground floor houses the beach room and family room that is accessible to the walkway street, just steps away from the beach.

 

Last Updated on Monday, 01 November 2010 06:57
Read more...
 
Standard - Hidden House, Maricopa Drive in Mount Washington | Glassell, CA Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010 07:43

Standard - Hidden House_exterior-view-from-aboveThe Hidden House is a modern residence by Standard located in the Mount Washington | Glassell Park neighborhood of Los Angeles

Originally commissioned to design a new home for a young family who had purchased the site, Standard found a way to maintain as much of the existing structure as possible, both minimizing code complications and the environmental footprint of the project.

Last Updated on Friday, 12 November 2010 15:59
Read more...
 
Taylor_Smyth architects - Cedarvale Residence in Toronto, Canada Print E-mail
Monday, 18 October 2010 05:47

Taylor_Smyth_Cedarvale-07This beautiful residence consists of a renovation and addition to an existing house built in 1930 along the south side of a Toronto ravine, this project presents a model for transforming and modernizing traditional residential architecture on established Toronto streets through a rigourous exploration of unifying the new and old.

Last Updated on Monday, 01 November 2010 07:29
Read more...
 
Wallflower Architecture + Design - Water-Cooled House in Singapore Print E-mail
Thursday, 14 October 2010 07:25

Water-cooled-12

Hidden away from the road, the site is surrounded by a verdant screen of mature trees from adjacent properties with breezes blowing transversely across the whole area. The owner had wanted a contemporary home that prioritized environmental coolness as a consistent attribute and to be able to enjoy the luscious tropical surroundings.

The concept developed for the home inverted planning and hierarchical norms common in local residential planning. To fully appreciate the mature and variegated natural environment and stretch the potential for visual depth and distance, the main living room and study were located in a pavilion on the second storey. It was designed with minimal enclosing and supporting structure so as to maximize the elevated vistas. To unconsciously guide visitors to the living pavilion above, a minimal spiral staircase touches down within the entrance foyer.

Last Updated on Friday, 12 November 2010 16:02
Read more...
 
The Miller|Hull Partnership - Safari Drive in Scottsdale, Arizona Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010 07:07

Set within a suburban setting, the project addresses the issue of distance between residential dwellings and commercial spaces. While the complex is mostly composed of residential units, small commercial functions – live/work lofts and ground floor retail spaces – are injected into the project, contributing a shared energy to the public spaces.
Exterior_b

Last Updated on Friday, 12 November 2010 16:05
Read more...
 
Base Architecture - 'She Oak' House by the Sea in Casuarina Beach, Kingscliff, NSW, Australia Print E-mail
Thursday, 07 October 2010 04:53

She-Oak-04Aptly named by its Architect as the "beach shack", this 3875.01 ft2 black box sits within the Casuarina estate on a beach front lot.

The original brief was to develop a house that was informal, casual, comfortable and welcoming and importantly have a space for the client’s quiver of long boards. Surrounded by an eclectic array of houses it became apparent early in the design stage the importance of the surrounds, the environment and the conditions that the house would be subjected to such as wind, salt and sun.

The use of galvanised steel and stained ecoply promotes rawness to the skin that will age gracefully rather than deteriorate like most paint type finishes, whilst on the inside the material palette is refined yet hard wearing in the form of polished concrete.


From the initial sighting of the house the viewer can make a casual journey to the double height entry with grass underfoot and natural landscape.

Last Updated on Friday, 12 November 2010 16:12
Read more...
 
Kazunori Fujimoto Architect - House in Sunami, Japan Print E-mail
Monday, 27 September 2010 07:31


Kazunori-Fujimoto-Sunami-15

All photographs by Kazunori Fujimoto

A simple yet highly efficient design. This recently built L-shaped house, by Japanese architect Kazunori Fujimoto, is organized around a courtyard and makes the most of the surrounding view. The predominant use of fair-face concrete and the overall monochromatic finishes accentuates the sculptural qualities of the spaces.

Read more...
 
A-cero, Joaquin Torres Architects - Concrete House in Madrid Print E-mail
Tuesday, 24 August 2010 00:00
A-cero_Joaquin_Torres_Memoria-02
The grey colour of the concrete dominates this 1.500m2 (16,000 sq ft) luxurious residence. It solidifies the building, bringing a sharp contrast with the surrounding landscape. Large openings puncture the concrete mass, making the most of the house’s surrounding view.

 

Last Updated on Thursday, 26 May 2011 11:13
Read more...
 
Altus Architecture +Design - Farquar Lake Residence in Apple Valley, Minnesota Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010 07:37

The site is located within a mature suburban neighborhood along the south shore of Farquar Lake.

The previously unbuilt land was heavily wooded with large oak, maple and cottonwood trees and a gentle slope from the road down to the lake. The shape of the property was long and triangular widening from the narrow south end at the street and opening much wider at the north edge along the lake. The site design strategy was to locate the house to screen views of adjacent homes and open to the north views of the lake while maintaining as many trees as possible.

Farquar-Lake-Residence07

Photographs © Paul Crosby

Last Updated on Friday, 20 May 2011 12:48
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 20




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.