3XN - Middelfart Savings Bank in Middelfart, Denmark Print E-mail
Tuesday, 24 May 2011 19:00
Middelfart-Savings-Bank-01
We are re-issuing an article we posted back last year about this project by 3XN that just won the 2011 Royal Institute of British Architect’s (RIBA) European Award. 3XN sent us for that occasion some new photographs that we added to our original article.

Middlefart is a small Danish town on the island of Fyn. Middelfart Savings Bank had high ambitions for its recently inaugurated head office. The building needed to ensure a perfect environment for the employees, while positively stressing demands for high architectural quality in the future development along the neighbouring harbour front.

3XN’s design is characterized by a large roof that covers all functions in the building. The roof is a large elegant wooden structure with 83 prism like skylights.
Last Updated on Wednesday, 25 May 2011 07:48
Read more...
 
Offices for Prodigy MSN in Santa Fe México by Space Print E-mail
Monday, 04 April 2011 07:02

Prodigy MSN was looking for new spaces for its corporate offices, not only with the idea of changing spaces, but also to create a new laboral culture that in first place be aware with the environment and moreover, increase collaboration among employees at different levels.
prodigy-MSN-02

Last Updated on Thursday, 26 May 2011 10:54
Read more...
 
Giovanni Vaccarini Architetto - Lavaal offices in Mosciano Sant Angelo, Italy Print E-mail
Monday, 13 December 2010 07:34

Vaccarini-Lavaal-03Designing the new building for Lavaal’s offices was a good occasion for the architects to research his own interpretation of a contemporary office building. The work environment, conditions, and expectations are continually changing and according to Giovanni Vaccarini, the mutation is not in the future, it just belongs to the present.

Last Updated on Monday, 13 December 2010 08:45
Read more...
 
Morphogenesis - 77/32, Gurgaon in the New Delhi Suburbs Print E-mail
Written by Morphogenesis   
Friday, 25 June 2010 06:36

Morphogenesis-Gurgaon37
Located in Gurgaon, the office hub in the suburbs of New Delhi, the building moves away from the typical office typology, provides an alternative with interweaving open social spaces, and closed workspaces.

Read more...
 
Caterina Tiazzoldi - Toolbox Torino Office Lab Print E-mail
Tuesday, 15 June 2010 09:33

Toolbox is a project based on the transformation of 3 floors of an office building (about 4,500 square meters) which was conceived to respond to the transformation of the city. Traditionally, Torino’s professional structure was largely related to an industrial setup (FIAT cars, Pinifarina, etc...). Nowadays Torino’s professional reality is increasingly represented by freelance workers.
Tiazzoldi-Toolbox-04
The intervention, designed by Caterina Tiazzoldi, focuses mainly on the ground floor. It is conceived to create a functional and architectural rehabilitation of the entire complex. Toolbox has been conceived as a professional incubator. Its design has been created for a new generation of professionals (architects, web designers, artists, lawyers, accountants and independent contractors). Derived from an hybridation of traditional European working spaces (organized in small offices) and the American open space model, Toolbox has been conceived as an attempt to invent a new approach to work.

Last Updated on Tuesday, 15 June 2010 10:31
Read more...
 
Pascal Arquitectos - ACBC Office in Mexico City Print E-mail
Friday, 04 June 2010 07:01

This office project was designed for a shopping center developer. The initial concept was to create very functional and contemporary headquarters. The design intention was to build, through the language and the atmosphere, an architecture completely aside from the traditional / institutional one, based on the premise of the workplace as a second home where workers spent most of our time.
Pascal-ACBC-08

Photographs by Jaime Navarro

A mix of natural materials such as marble and wood, in contrast with colored tempered glass, stainless steel and iron, created balanced color and textures compositions and at the same time a combination between modern design and a warm ambiance.

Last Updated on Thursday, 26 May 2011 11:17
Read more...
 
Aidlin Darling Design - 355 11th Street, Matarozzi/Pelsinger Building in San Francisco Print E-mail
Tuesday, 04 May 2010 05:11

Aidlin_Darling_355_11th07355 Eleventh is a LEED-NC Gold adaptive reuse of a historic (and previously derelict) turn-of-the-century industrial building. The building's original timber frame structure was retained and seismically upgraded. Both a new exterior envelope and new interior were provided to serve the building's current role as a multi-tenant workspace. The building has recently been selected as one of the AIA/COTE Top Ten Green Projects.

Last Updated on Tuesday, 04 May 2010 06:52
Read more...
 
Parasite Studio - San Paolo Bank in Baia Mare, Romania Print E-mail
Written by Andrei Margulescu   
Tuesday, 23 February 2010 07:19

parasite_sanpaolo_01

The new office of San Paolo Bank in Baia Mare is located on the Unirii Boulevard, line connecting the new center with the south entrance of the city and featuring newly built edifices, as well as buildings currently under construction.


The area has no unitary structure due to the lack of an existing consistent building body, on one hand and, on the other hand due to the failure to observe unitary regulations for the already built constructions.

 

 

Photographs: Andrei Margulescu

Last Updated on Wednesday, 24 February 2010 13:55
Read more...
 
Studio O+A - Facebook Headquarters in Palo Alto, California Print E-mail
Wednesday, 16 December 2009 07:32


O_plus_A_Facebook_HQ_01Employees of Facebook recently moved to a new headquarters that facilitates interaction and connection, reflecting the company’s mission as a social networking website provider. Formerly a laboratory facility for high-tech manufacturer Agilent Technologies, the new Facebook headquarters is a 150,000-square-foot structure at Palo Alto’s Stanford Research Park brings together more than 700 employees originally scattered throughout 10 locations in and around downtown Palo Alto.

The design of the space relied heavily on input from the users, appropriate for a flatly structured company that weights every employee’s opinion equally. O+A designers interviewed employees about what they wanted from their new Facebook headquarters. The Facebook platform was used to conduct company-wide polls about design decisions, post construction photos and updates, and keep everyone informed of the thought process behind the project. An advisory board of employees from every department collaborated with the design team on the design process, from space planning to finishes to final move coordination.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 1 of 4




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.