Giovanni Vaccarini Architetto - Lavaal offices in Mosciano Sant Angelo, Italy Print
Monday, 13 December 2010 07:34

RelatedStudio O+A - Facebook Headquarters in Palo Alto, CaliforniaStudio O+A - Facebook Headquarters in Palo Alto, California
Employees of Facebook recently moved to a new headquarters th...
Read More >>

Vaccarini-Lavaal-03Designing the new building for Lavaal’s offices was a good occasion for the architects to research his own interpretation of a contemporary office building. The work environment, conditions, and expectations are continually changing and according to Giovanni Vaccarini, the mutation is not in the future, it just belongs to the present.

Recently Posted

C.F. Møller Infuses New life in One of Denmark’s oldest schoolC.F. Møller Infuses New life in One of Denmark’s oldest...
The listed Sølvgade School built in 1847, close to King...
Bates Masi + Architects - House in Montauk, New YorkBates Masi + Architects - House in Montauk, New York
The house occupies a hill in Montauk with a distant...
Denton Corker Marshall  - Melbourne Museum Denton Corker Marshall - Melbourne Museum
The building is one of Melbourne’s recent landmarks, completed over...
3XN’s Museum of Liverpool3XN’s Museum of Liverpool
The new Museum of Liverpool that has just opened on...

Books that we liked

Fallingwater


FALLINGWATER

Edited by Lynda Waggoner

 


Vaccarini-Lavaal-04Vaccarini-Lavaal-11A system of movable partitions has allowed for multifunction spaces. the workplace becomes a flexible environment capable to adapt to the needs ever-changing needs of the users.

Vaccarini-Lavaal-13Vaccarini-Lavaal-12The layout of the different zones within the plan is reflected in the treatment of the outside elevation. Public spaces receive transparent structural glass that allows the view from the outside looking in. The working offices have floor to ceiling fenestration with brise-soleil that controls the light coming inside the offices.
Vaccarini-Lavaal-09Vaccarini-Lavaal-10Overall the building reflect Vaccarini's architectural style as seen in other projects. We depict  typical detail such as the small circular windows and the interplay of wooden panels and glass, within a modern dynamic enclosure.
Vaccarini-Lavaal-06Vaccarini-Lavaal-01
Photographs courtesy of the Architect

Related Articles:

Last Updated on Monday, 13 December 2010 08:45