Matteo Thun - Vigilius Mountain Resort in San Vigilio, Italy
Tuesday, 09 February 2010 08:12

Vigilius Mountain Resort is a 5-star hotel (35 rooms, 6 suites, 2 restaurants, a library, lounge, conference room, spa set over 3 levels with a pool) which interacts with surrounding nature. San Vigilio, near Merano, stand along the Valle dell’Adige 1500 metres above sea level. One of the world’s first cable cars was built in 1913 to get to San Vigilio.
Matteo_Thun_Vigilius_16
Nowadays Vigilius Mountain Resort, an extension to the old Vigiljoch Hotel, can still only be reached by cable car or on foot, just one special feature of the special way it interacts with surrounding nature.

Last Updated on Tuesday, 09 February 2010 08:36
Read more...
 
Marmol Radziner - Vienna Way Residence in Venice, CA
Tuesday, 12 January 2010 05:43

The Vienna Way residence by Marmol Radziner, designed for a young family, is located on a large, extensively landscaped lot in Venice, CA. Floor to ceiling glazing and outdoor living spaces fully integrate the home within the California native landscape.
Vienna_02

Photographs by Joe Fletcher

Last Updated on Tuesday, 12 January 2010 18:37
Read more...
 
Bruns Architecture - Bluff House in Baraboo, Wisconsin
Monday, 12 April 2010 06:36

Bruns_Architecture_bluff_01
Designed to provide the owners with a quiet retreat amidst the forested Wisconsin landscape, Bluff House rises from the gently sloping terrain of its wooded site along the crown of a 30-mile long bluff range. A former logging road carves through the rhythmic woodland providing access to the house. As the home’s intersecting volumes slowly emerge from the dense forest, visitors are welcomed by the legibility of simple, diagrammatic geometry and the rustic warmth of natural materials.

Last Updated on Monday, 12 April 2010 07:57
Read more...
 
Suppose Design Office - House in Moriyama, Japan
Tuesday, 05 January 2010 08:57

Suppose_moriyama_01






The project is a great example of space optimization. It proves that the quality of space doesn’t need to suffer through confinement. Squeezed in a small and narrow site, space and natural light becomes precious resources, what the architect describes as ‘Architectural Values’.



The vertical circulation doubles up as a living area. Natural light is collected through skylights and carefully channeled vertically to illuminate the different spaces. Narrow areas around the edges of the houses are utilized for landscape and help to compensate for the lack of exposure to external view.

 

Last Updated on Tuesday, 23 March 2010 08:16
Read more...
 
Ong & Ong - 31 Blair Road in Singapore
Monday, 08 March 2010 06:10

ong_ong_blair_road_02
31 Blair Road is a contemporary renovation of an Art Deco style terrace house, results in an charming neutral living space. The continuity of spaces eliminates the boundary between inside and outside, in order to create multiple relationships between diverse activities that occur in a residential realm. Simple and minimalistic with a constant analogy to industrial spaces.


The final result is an innovative response to the constraints of a conservation building. A traditional façade embraces a contemporary way of living, that has meticulously achieved a delicate balance between the old and the new. This has created a unique and effective house design, the exterior and the modern approach to the interior has been designed in context with the surroundings.


Photographs: Tim Nolan

Last Updated on Monday, 08 March 2010 08:42
Read more...
 
MAD - Hongluo Clubhouse, North of Beijing
Wednesday, 14 January 2009 02:07

MAD_Hongluo_Clubhouse_06.jpg Economically and geographically, the rapid expansion of Beijing has had a profound effect on the city’s periphery, subjecting areas within one hour’s drive of the capital to furious residential development.

The undulating beauty of the landscape in these areas exists in marked contrast to the repetitive, planned efficiency of the suburbs rushing out to meet them. The challenge of this project was to create an architectural expression that could respond to this natural context.

Last Updated on Wednesday, 14 January 2009 04:21
Read more...
 
SsD architecture + urbanism - Big Dig House in Lexington, MA
Monday, 09 November 2009 08:08

As a prototype for future salvaging and recycling efforts, the Big Dig House reuses this discarded infrastructure as building components. These materials were not cut or altered in any major way in an effort to prove that infrastructure can be reused ‘as-is’ as well as to keep labor costs at a minimum. The result was a rough framing duration that lasted 3 days as opposed to 3 weeks if standard materials and techniques had been used.
big_dig_01
You might be familiar with Boston’s Big Dig, a megaproject that rerouted Interstate 93, the Central Artery that runs through the heart of Boston, into a 3.5 mile (5.6 km) tunnel under the city. Often overlooked is the massive amount of waste that accompanied construction at this scale, namely the dismantling of the existing and temporary roadways.

Last Updated on Monday, 09 November 2009 13:17
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 60
© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.