Office dA - John H. Daniels Faculty of Architecture, Landscape and Design at University of Toronto PDF Print Email
Academic
Friday, 19 February 2010 00:00

The expansion of the Daniels Faculty of Architecture, Landscape, and Design at the University of Toronto speaks to its context in a variety of scales-- activating the site from the outside in, as well as inside out. A new cladding will be built around the existing structure, giving the building a unified image that articulates a larger idea about the site through the way it engages its surroundings, while also improving the building’s environmental performance.
John_H_Daniels_01
The design proposes a public promenade from the urban context, through the core of the building, all the way to the terrace rooftop. By creating visual, accessible, and programmatic links between the various disciplines, the building’s interior is transformed as a place of learning, while its altered massing reconfigures the city’s skyline.

The existing building of the Daniels Faculty of Architecture, Landscape, and Design anchors the southwest corner of University of Toronto, but does not engage the urban context, thus posing great potentials for the redefinition of the threshold into the campus. In the new design, the southwest, southeast, and northwest corners of the building take on a new urban significance by engaging new entry sequences.

Last Updated on Monday, 22 February 2010 13:20
Read more...
 


Follow us on Twitter




© Copyright Cadtopia 2007-2010. All Rights Reserved.